3 Haziran 2011 Cuma

"Gökyüzünün Yarısı’nı bir oturuşta okudum; bitirmek için sabahın üçüne kadar uyumadım. İnsana ilham veren muhteşem bir kitap; adını dağlara taşlara bağırmak, herkese duyurmak istiyorum. Kadınların çaresizliği nasıl refaha dönüştürdüğünü ve parlak bir gelecek yaratmak için nasıl bir cesaretle umut beslediklerini canlı bir biçimde anlatıyor. Kitabın sonundaki hepimizi harekete geçirmek için ‘Sizin yapabilecekleriniz’ bölümü özellikle ilginç.”

Greg Mortenson


“Eğer hep dünyayı değiştirip değiştiremeyeceğinizi merak ettiyseniz, bu kitabı okuyun. Nicholas D. Kristof ve Sheryl WuDunn günümüzün en büyük haksızlıklarından birini –kadınların gördüğü acımasız muameleyi– tanımlayan, muhteşem bir savaşa çağrı kitabı yazmış.”

Fareed Zakaria


“Bu heyecan verici kitap hem gelişmekte olan dünyadaki cinsiyet eşitsizliğine karşı yapılan acımasız bir eleştiri, hem de bu kadınların cesaretlerinin, umut ve iyileşme mücadelelerinin ilham verici bir kanıtı. Moral verici bir kitap.”

Khaled Hosseini


“Bu hikâyeler bizlere vazgeçmek için birçok sebebi olan, ama asla vazgeçmeyen kadınların gücünü ve direncini gösteriyor. Onlar bu kitabı okuyan herkese ilham kaynağı, adaletsizliklerle mücadele edenlere de örnek olacaklar. Bu kitabı elinizden düşüremeyeceksiniz.”

Angelina Jolie


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder